Ouderling kerkelijk-werker

Willemiek Schippers

• Sinds 15 september 2017 ben ik voor 16 uur per week als kerkelijk werker verbonden aan de Ontmoetingskerk. Mijn werkdagen in de Ontmoetingskerk zijn dinsdag en woensdag. Ik zal me vooral bezighouden met het pastoraat, waarbij de gemeenteleden in de secties 5 en 6 onder mijn verantwoordelijkheid vallen. Ook de meeste kringen die ik ga leiden zullen een pastoraal karakter hebben en ik ga kijken hoe het jeugdpastoraat vorm kan krijgen. Daarnaast zal ik de jeugdwerkers coachen en ondersteunen.

Op dit moment zit ik nog in de fase van kennismaken met de gemeente. Daarbij vraag ik me af: Wat is de eigenheid van de Ontmoetingskerk en hoe ben je met elkaar in al je veelkleurigheid gemeente van Christus?

Wilt u hierover graag iets met mij delen? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Wat het jeugdwerk betreft ben ik heel benieuwd wat de jongeren nodig hebben om zich thuis te voelen in de gemeente. Van ouders hoor ik graag waarin zij ondersteuning zouden ontvangen bij de geloofsopvoeding. Ook ben ik benieuwd wat ouders zelf te bieden hebben aan de jeugd in onze gemeente.

Tijdens mijn eerste weken in de Ontmoetingskerk valt de enthousiaste inzet van een groot aantal vrijwilligers op. Bij mijn kennismaking met verschillende organisaties binnen het sociale domein in Alblasserdam werd de Ontmoetingskerk beschreven als een sociaal betrokken gemeente. Dat stemt me positief, omdat ik het belangrijk vind dat je als kerk en individuele gelovige blijft zoeken naar verbinding met de plaatselijke samenleving. Het Focustraject kan hieraan, verwacht ik een zeer positieve bijdrage leveren.

Over mijzelf:

Zesenveertig jaar geleden werd ik geboren in Gouda. Ik groeide op in Groot-Ammers en woon nu alweer 24 jaar in Streefkerk. Ik ben getrouwd met Wim en samen hebben wij vier kinderen. Op maandag en donderdag werk ik als kerkelijk werker in Wijkgemeente De Rank in Krimpen aan den IJssel.

Wilt u met mij in contact komen? Dat kan via onderstaande gegevens:

Willemieke Schippers, kerkelijk werker

Nieuwe Veer 47, 2959 AK Streefkerk