Ontmoetingskerk

De Ontmoetingskerk (Wijkgemeente III) aan de Blokweerweg in Alblasserdam is onderdeel van de Nederlands Hervormde Gemeente In Alblasserdam. De Nederlands Hervormde Gemeente bestaat uit drie wijkgemeenten die op diverse vlakken nauw samenwerken.

De Ontmoetingskerk is een actieve gemeente met ruimte voor alle generaties.

Geroepen door Gods liefde willen wij, met passie voor mensen, ruimte maken voor de ander en omzien naar elkaar, zo verschillend als we zijn.’

Ons logo geeft de veelkleurigheid van onze gemeente aan, die bijvoorbeeld doorklinkt in ‘het inspirerende lied’ dat buiten de feestperiodes van week tot week terugkomt in de eredienst, gekozen door een gemeentelid.

Iedere zondagochtend is om half tien de wekelijkse eredienst. De predikant van onze wijkgemeente is Ds. J. van Walsum. Naast onze eigen predikant gaan er in de diensten gastpredikanten voor. Door de week worden er diverse activiteiten georganiseerd die op deze website zijn terug te vinden. Onze gemeente werkt niet alleen samen met de twee andere Hervormde wijkgemeenten, maar ook met de gereformeerde Havenkerk. Er zijn geregeld gezamenlijke diensten in beide kerkgebouwen en het programma Leren en Ontmoeten met veel activiteiten wordt samen gerealiseerd.

Beleidsbrief:

Download file