Lezing Stevo Akkerman woensdag 22 mei Landvast

Lezing Stevo Akkerman in Landvast op donderdag 22 mei, aan de vooravond van de Europese Verkiezingen

Dat de financiële wereld meent ‘een amoreel universum’ te vormen, zal niet veel verbazing wekken, maar hoe zit het in de rest van onze samenleving? Bestaat er in onze bedrijven en instellingen nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook morele verantwoordelijkheid, van de medewerkers? Hoe is het mogelijk dat zoveel bedrijven bijna tien jaar na de financiële crisis nog steeds de randen blijven opzoeken van wat acceptabel is - zelfs als ze grotendeels in overheidshanden zijn? En hoe komt het dat de overheid, voor zover zij dat al wil, onmachtig is om hiertegen op te treden? Zijn onze politici nog wel geïnteresseerd in een rechtvaardige samenleving of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel 'moralisme' heet? En hoe zit dat in de Europese politiek – voor velen van ons een grote ‘ver-van-mijn-bed-show’?

Op de avond voor de Europese Verkiezingen komt journalist en schrijver Stevo Akkerman op uitnodiging van De Morgenster en de Bethlehemkerk in Papendrecht en de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam naar Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Hij zal een lezing houden over deze thematiek en met ons in gesprek gaan. Het belooft een boeiende avond te worden!

Stevo Akkerman (1963) is vader van drie kinderen, journalist, correspondent geweest in Praag, nu columnist en redacteur Filosofie & Religie bij Trouw, schrijver van romans en non-fictie. Het autobiografische boek Donderdagmiddagdochter werd in Nederland en Vlaanderen bekroond. In 2018 verscheen de roman De mooiste dag. Voor zijn columns in Trouw ontving hij in 2017 de Heldringprijs.

datum: woensdag 22 mei 2019

tijd: 20.00 uur

plaats: De Salon in Cultureel Centrum Landvast (Haven 4,  Alblasserdam)

toegang: gratis