Voor de zevende keer mogen we weer het kerstengelenproject organiseren. Even waren er twijfels of we het project wel weer moesten opstarten, maar juist in de Coronatijd kunnen we met het engelenproject licht brengen aan de wereld om ons heen!

We gaan de komende weken op zoek naar ontvangers, mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Dat kan iedereen zijn en het is zeker geen voorwaarde dat iemand (bij ons) naar de kerk te gaat! Kijk maar eens om je heen of er iemand is die je een kerstengel zou gunnen: je buurman, het meisje bij jou in de klas, de mevrouw die zo alleen is, je broer die het moeilijk heeft. Voorwaarde is wel dat degene die je opgeeft in de buurt moet wonen.

We zoeken ook kerstengelen: kleine en grote, jonge en ouder(e). Kerstengelen zijn helemaal geen bijzonder wezens, ze hoeven niet de beschikking te hebben over wonderlijke talenten, ook niet over grote financiële reserves, zij hoeven zelfs niet te kunnen vliegen. Wel wordt van hen verwacht dat ze in de adventsperiode eens in de week omzien naar de aan hen toegewezen personen.  Zodat deze medemensen weten dat er nog engelen zijn, er mensen zijn die aan je denken.

Dat ‘omzien’ kan op vele manieren. Een mooie kaart of gedicht, eigen gebakken koekjes, een mooi kerststukje, nou ja, engelen zijn vindingrijke wezens, die verzinnen wel wat.  Als kerstengel  ga je anoniem te werk, je maakt gebruik van brievenbussen en plastic zakjes die je aan de  deurkruk hangt. Als afzender wordt alleen vermeld: Uw kerstengel. Het is dus echt de bedoeling dat de ontvanger niet weet wie zijn of haar engel is.  Het is misschien een wat wonderlijk project. Maar het is en blijft nu eenmaal iets van een wonder hebben, als mensen omzien naar elkaar. 

Dus… meldt je aan om kerstengel te zijn! Of geef iemand op die een goede reden heeft om een kerstengel te ontvangen. Je kunt mailen naar kerstengel.en.co@gmail.com.  Meer mogelijkheden om jezelf of iemand anders aan te melden lees je in de engelenbode. Als uitzendbureau gaan we alle engelen en ontvangers koppelen en je hoort dan op vóór de eerste adventszondag voor welke medemens je kerstengel zult zijn. Misschien goed om te weten: je kunt meerdere personen opgeven, maar je kunt ook voor meer personen een engel zijn…Graag zelfs! Als je meer wilt weten over dit project of vragen hebt, kun je altijd mailen of bellen met 0184 692851 of 078-6914233

Uitzendbureau Angeli&Co

 

Engelenbode

Klik hier voor de Engelenbode: Download file