Kerstengelenproject 2018

Dit jaar mogen we als Havenkerk en Ontmoetingskerk weer het geweldige kerstengelenproject organiseren! We zijn blij dat er vorig jaar ook weer zoveel engelen waren die tijdens de adventsperiode warmte en licht hebben gebracht bij medemensen tijdens de donkere dagen. Het kerstengelenproject is ooit begonnen in Den Bosch en via Krimpen in onze gemeente terecht gekomen. We zijn blij dat we ermee gestart zijn en dat er inmiddels meer gemeenten zijn die het project organiseren. Het project heeft als doel om in de Adventsperiode om te kijken naar de ander, een lichtje voor hen te zijn. Kerstengelen zullen anoniem een lichtje zijn voor hun ontvanger(s). 

 

De komende weken gaan we op zoek naar ontvangers, mensen die een steuntje kunnen gebruiken. Ontvangers kunnen iedereen zijn, jong, oud, groot of klein. Ontvangers zijn mensen van wie jij denkt, die kan wel wat extra aandacht of een lichtje in deze donkere tijd gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen die een dierbare moeten missen, iemand in je klas die het moeilijk heeft of bijvoorbeeld je buurman die heel eenzaam is. De enige voorwaarde voor een ontvanger is dat deze in de buurt woont.  

 

Het is ook fijn als er kerstengelen zijn, die de ontvangers kunnen bezoeken en daarom zijn we op zoek naar kerstengelen. Het mooie is dat ook iedereen kerstengel kan zijn. Je hebt er geen ervaring voor nodig, alleen een heel klein beetje tijd. Een beetje tijd om in de donkere dagen een lichtje te zijn voor de ander. Een kleine attentie die je drie tot vier keer gedurende de adventstijd brengt bij je ontvanger. Het is een mooie, spannende, leuke taak om je attentie anoniem te bezorgen.  

 

Enthousiast geworden om je aan te melden als kerstengel? Graag! Geef jezelf dan op. 

Weet je iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Geef hem of haar dan op. 

Opgeven kan via het volgende aanmeldformulier: 

Download file

Er liggen ook strookjes in de hal van de kerk. 

Lever de strookjes in vóór zondag 18 november in de daarvoor bestemde brievenbus.

Gebruik je liever de mail voor het opgeven van een ontvanger of als kerstengel? Dat kan via dit mailformulier: kerstengel.en.co@gmail.com 

 

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Gebruik dan bovenstaand mail adres. 

Uitzendbureau Angeli&Co: Anja van Erk, Anja Kooiman, Erie Houwing, Ada van ’t Zelfde en Lilian de Korte