Zondag 29 november – 1e zondag van Advent * Livestreamdienst Havenkerk

‘Verlos ons!’ is het verbindende thema waarmee we deze adventsweken op weg gaan naar het Kerstfeest, als we de geboorte van de Verlosser vieren.
We lezen de klassieke evangelieverhalen voor advent uit Lukas 1 en Matteüs 1.
‘Verlos ons… Verlosser…?’ Het zijn hooggestemde woorden waar we eigenlijk helemaal geen voorstelling bij hebben. En ook de verhalen uit Lukas en Matteüs zijn eigenlijk maar kleine verhalen. Het heil voltrekt zich in een uithoek, op een dwaze wijze. Het ontgaat de massa, het vindt bij een paar onbeduidende mensen, wie heeft er oog voor? Het lijkt een voetnoot in de geschiedenis, te nikserig om je er druk over te maken. Gaat dit echt onze wereld veranderen? En tegelijkertijd worden velen door het Evangelie van de geboren Verlosser vrolijk en hoopvol. Hoe zit het met die verlossing? Waar maakt de boodschap van Advent en Kerst verschil in onze gemeente, in ons leven, in de wereld anno 2020?

We hebben tijdens de adventsweken afwisselend dienst in de Havenkerk en de Ontmoetingskerk.

Komende zondag lezen we Lukas 1:5-25, over de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper. We richten de aandacht deze keer op Elisabeth, vrouw ‘in de schaduw’.Voorganger is ds. Hans van Walsum. Het orgel wordt bespeeld door Adri Poortvliet. Zie ook de Orde van dienst.
De kinderen houden zich in de Advent bezig met bijbelverhalen over licht. Ook tijdens de diensten hebben we daar aandacht voor.

De dienst is te bekijken en te beluisteren via: "Livestreamdienst" en te beluisteren via "Livedienst" (Kerkradio).

De nieuwe coronamaatregelen hebben consequenties voor onze kerkdiensten zoals we die nu afwisselend in beide gebouwen houden. We zijn voorlopig terug naar 30 kerkgangers per dienst. Ook sluiten we ons aan bij het dringende advies om een mondkapje te dragen bij het betreden en verlaten van de kerk. Als u eenmaal zit mag het mondkapje uiteraard af!

Aanmelden live-kerkdiensten volwassenen en kinderen in 1 bericht:
U kunt in één bericht zowel uw kinderen als uzelf aanmelden voor de dienst, de crèche en de kindernevendienst. Wilt u hierbij aangeven wat de leeftijd is van uw kinderen, zodat we hier rekening mee kunnen houden met het indelen van de kinderen!
Opgave kan via e-mail reservering-ontmoetingskerk@havenkerk.nl of telefonisch bij scriba Hennie van Tienhoven of scriba Janny/Wout Wolters.
Aanmelden voor komende zondag vóór komende vrijdag 20.00 uur.

Kindernevendienst/ Zondagschool
Vanaf deze week zal er weer elke week kindernevendienst zijn, in de kerk waar de 'fysieke' dienst wordt gehouden. De kinderen zullen bij de leiding voor in de kerk plaatsnemen, waarna ze na de votum en groet worden 'uitgezonden' door de dominee naar hun 'eigen dienst'.
De komende periode zullen de kinderen daar blijven tot de dienst is afgelopen. Bij speciale diensten zullen de kinderen een plaats bij elkaar in de kerkzaal krijgen, zodat zij eventueel een deel van de dienst zullen bijwonen.

U kunt – als u de dienst via YouTube – wilt beluisteren én bekijken gebruik maken van deze link:
U kunt – als u de dienst wilt beluisteren via Kerkomroep – gebruik maken van deze link:
Wanneer u gebruik maakt van een Kerkradio kastje kunt u inschakelen zoals altijd.

Archief na te lezen:

15-03-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk

08-03-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk

23-02-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk

09-02-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk

26-01-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk

Nalezen: Download file

19-01-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk, bevestiging ambtsdragers

Nalezen: Download file

12-01-2020 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum en Carol van Wieren in de Ontmoetingskerk Gemeenschappelijke dienst

22-12-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum  in de Ontmoetingskerk

08-12-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk
Nalezen

24-11-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk
Nalezen: Download file

10-11-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk Heilig Avondmaal
 Download file

03-11-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk.
Nalezen: Download file

13-10-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk.
Nalezen:  Download file

06-10-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk.

Download file

29-09-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum in de Ontmoetingskerk.

Download file

15-09-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum  in de Havenkerk!!

08-09-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum  in de Ontmoetingskerk

01-09-2019 om 09.30 uur: ds. Hans van Walsum  in de Ontmoetingskerk