Filmavonden

Film in Landvast op woensdag 16 januari 2019

Binnenkort wordt de film SNELWEGKERK vertoond in Bioscoop Landvast (Haven 6, Alblasserdam).  Deze ontroerende documentaire won vorig jaar het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

In de film trekt een wonderlijke wereld aan ons voorbij: die van kapelletjes langs de snelweg te midden van benzinestations en fastfoodrestaurants, waar lokale bewoners en voorbijgangers hun toevlucht zoeken en ziel blootleggen. We krijgen een zeer intiem portret van deze mensen, maar ook een inkijkje in de grote thema's die bij ons allemaal leven.

Een 'mysterieuze, vervreemdende film met sterke visuele stijl, uitgekiende montage met mooie lichte toets,' aldus de Gouden Kalf jury. Ook De Volkskrant noemt het 'een parel van een film' en het filmfestival 'een wonderschone ontdekkingstocht'.

 

Na afloop van de documentaire is er een nagesprek met regisseur Elsbeth Fraanje.

 

Reserveren kan via www.landvast.nl of via tel. 078-6912923. Kaartjes (€ 5) zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van Landvast op de avond zelf (indien nog beschikbaar).

 

Reacties publiek:

"Indrukwekkende film die je voorlopig niet loslaat."

Indringend en persoonlijk, zo op de huid de levens van mensen gefilmd. We zijn er diep door geraakt."

"Een fan-tás-tische film! Dat documentaire zo aangrijpend en grappig tegelijk kan zijn!"

 

trailer: https://bit.ly/2LC4Jp2

facebookpagina: https://www.facebook.com/snelwegkerk.highwayconfessions/

 

De avond wordt georganiseerd door de Bethlehemkerk en Morgenster in Papendrecht en de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam

The video is available for your viewing pleasure at https://vimeo.com/233986972